CNSU: Școlile se închid în funcție de gradul de ocupare a paturilor COVID din spitale

606
elev online
Foto © Mariakray | Dreamstime.com

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat joi o hotărâre prin care schimbă modul de trecere la învățământul online. Școlile vor funcționa în sistem fizic sau online în funcție de gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților COVID la nivel de județ.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de joi, 13 ianuarie Hotărârea nr. 3.

Una dintre prevederile acesteia este modificarea ordinului comun al Ministerului Educației și cel al Sănătății, din data de 1 octombrie 2021.

„Se abilitează Ministerul Educației și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 5.338/2.015/01.10.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 cu modificările și completările ulterioare, în sensul prevederii următoarelor scenarii”, se arată în document.

Pe scurt, șcenariile școlare sunt decise în funcție de gradul de ocupare a paturilor COVID din spitalele din fiecare județ. Dacă procentul acestora este mai mic de 75%, școlile vor funcționa în format fizic, iar dacă aceste va fi mai mare de 75%, școlile vor funcționa în format online.

De asemenea, cursurile cu prezență fizică vor fi suspendate pentru o perioadă de 10 zile în momentul apariției a trei cazuri confirmate de COVID într-o clasă (grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal).

Toate DSP-urile vor trebui să publice în fiecare joi, pe site-urile proprii, rata de ocupare a paturilor din spitale.

Puteți citi integral hotărârea mai jos:

PTc3YjIzZmE4MDZhOTdhMzkzODYxMDFhNWVjZTNlMDJl

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.