CNSU: Școlile se închid în funcție de gradul de ocupare a paturilor COVID din spitale

622
elev online
Foto © Mariakray | Dreamstime.com
 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat joi o hotărâre prin care schimbă modul de trecere la învățământul online. Școlile vor funcționa în sistem fizic sau online în funcție de gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților COVID la nivel de județ.

 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de joi, 13 ianuarie Hotărârea nr. 3.

Una dintre prevederile acesteia este modificarea ordinului comun al Ministerului Educației și cel al Sănătății, din data de 1 octombrie 2021.

„Se abilitează Ministerul Educației și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 5.338/2.015/01.10.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 cu modificările și completările ulterioare, în sensul prevederii următoarelor scenarii”, se arată în document.

Pe scurt, șcenariile școlare sunt decise în funcție de gradul de ocupare a paturilor COVID din spitalele din fiecare județ. Dacă procentul acestora este mai mic de 75%, școlile vor funcționa în format fizic, iar dacă aceste va fi mai mare de 75%, școlile vor funcționa în format online.

De asemenea, cursurile cu prezență fizică vor fi suspendate pentru o perioadă de 10 zile în momentul apariției a trei cazuri confirmate de COVID într-o clasă (grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal).

Toate DSP-urile vor trebui să publice în fiecare joi, pe site-urile proprii, rata de ocupare a paturilor din spitale.

Puteți citi integral hotărârea mai jos:

PTc3YjIzZmE4MDZhOTdhMzkzODYxMDFhNWVjZTNlMDJl

 

Urmărește-ne și pe Google News