Cei care vin din Italia, Ungaria, Cehia, Slovacia și alte ţări trebuie să intre în carantină

1998
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat, duminică, lista ţărilor de risc epidemiologic mare pentru care se instituie carantina. Cei care sosesc din aceste zone în România intră în carantină.

Lista ţărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr. 64, este următoarea: 

Gibraltar, Liechtenstein, Lituania, San Marino, Panama, Slovenia, Olanda, Serbia, Cehia, Statele Unite ale Americii, Muntenegru, Jersey, Suedia, Danemarca, Georgia, Puerto Rico, Elveția, Luxemburg, Marea Britanie, Croația, Slovacia, Estonia, Letonia, Israel, Cipru, Palestina, Portugalia, Turcia, Monaco, Macedonia de Nord, Azerbaidjan, Germania, Sint Maarten, Republica Moldova, Liban, Austria, Columbia, Italia, Ungaria, Polonia, Andorra, Curaçao și Africa de Sud.

Includerea pe listă a Africii de Sud s-a făcut din cauza dovezilor de circulație pe teritoriul acestei țări a unor tulpini de virus SARS CoV-2 care prezintă multiple mutații.

Totodată, Comitetul Național pentru Situații de Urgență anunță că hotărârea prevede reluarea zborurilor către și dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

De asemenea, persoanele care vin din Regatul Unit trebuie să intre în carantină ori sa aibă un test negativ Covid-19 efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de intrarea în România.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.