Angajații se pot întoarce la muncă, după carantină, fără test de Covid-19

611

ITM Bihor vine cu precizări în ceea ce privește reluarea activității de către angajații asimptomatici sau simptomatici cu forme ușoare de Covid-19 care s-au vindecat.

Urmare informării instituției Avocatului Poporului care ne–a adus la cunostință faptul că pe piața muncii se manifestă ”situația dificilă cu care se confruntă angajații care se intorc la locurile de muncă după ce fie au stat in carantină pentru că au fost contacți direcți ai unor cazuri confirmate Covid-19, fie au fost pozitivi la testul SARS –CoV-2 și s-au vindecat, salariați care nu sunt primiți de angajator la locul de muncă decît dacă prezintă la întoarcere un test pentru SARS-CoV- negativ”,

“pacienții asimptomatici/simptomatici cu forme ușoare ce au încheiat perioada de izolare de 14 zile de la data primului test pozitiv, declarați vindecați fără al doilea test de control, își pot relua activitățile curente și profesionale cu păstrarea distanțării și purtarea măștii acasă și la locul de muncă pentru încă 10 zile, cu respectarea prevederilor legale în vigoare, fără a fi condiționați de efectuarea unui nou test”, transmite Marius Rotar, inspectorul șef al ITM Bihor.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.