Zoo Oradea și-a îmbogățit colecția cu animale aduse din Franța și Ungaria

631

În ultimele luni, Grădina Zoologică din Oradeași-a îmbogațit colecția de animale cu un leopard de zăpadă, un leu, un struț emu, o capibara și doilupi arctici, aduse în urma unor colaborări cu grădini zoologice din Franța și Ungaria. 

 

După ce în primăvara anului trecut, la Zoo Oradea au fost aduse, din Cehia, trei femele de lup arctic, de această dată au fost transferați, de la Zoo PlanèteSauvage din Franța, doi masculi, pe nume Sioux șiLake, în vârstă de 1 respectiv 2 ani. Tot din Franța, de la Zoo de La Flèche, a ajuns în Oradea un frumosexemplar de leu, mascul, pe nume Wouri, în vârstă de 5 ani, care va face pereche cu leoaica Zina. De asemenea, împreună cu leul, de aici au mai fosttransferate un exemplar de capibara și un struț Emu. 

„Animalele noi se află deocamdată în perioada de adaptare. Lupii vor putea fi văzuți începând de zileleviitoare în țarc, în timp ce struțul se află încă încarantină, iar capibara și leul sunt în perioada de acomodare cu partenerii”, a menționat dr. Alexandru Sârbu, medicul veterinar al Grădinii ZoologiceOradea.

Începând de la sfârșitul anului trecut, în urmacolaborării cu Zoo Veszprém, la Grădina Zoologicădin Oradea poate fi admirat, pentru prima dată, un leopard de zăpadă, mascul, în vârstă de 7 ani, pe nume Askari. Odată cu acesta au fost aduse și șaserațe de Bahama, care s-au integrat foarte bine înțarcul păsărilor acvatice.

„Ne dorim să facem Grădina Zoologică cât maiatractivă pentru vizitatorii noștri. Astfel, dupăaducerea celor doi tigri siberieni și a celor trei femelede lup arctic, din Cehia și Slovacia, am reușit acumsă completăm colecția cu aceste noi exemplare. Ne bucurăm, de asemenea, că avem mulți pui, și anumede antilopă Addax și Elan, de lamă, de măgar, de oi și capre cameruneze etc. Vrem ca vizitatorii noștri săplece mulțumiți că ne-au călcat pragul”, precizeazăFlorin Ienciu, administratorul Grădinii ZoologiceOradea. 

Programul de vizitare a Grădinii Zoologice în lunamartie este între orele 9-18 (ora 17, la casierie), iar înperioada aprilie-august, între orele 9-19 (ora 18, la casierie).

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.