18.1 C
Aleşd
luni, 27 mai 2024
Blue Container Aleșd
 

Ziua Veteranilor de Război, sărbătorită la Oradea

Cipleu Sorin Leontin - PSD Alesd  
 

Cu ocazia Zilei Veteranilor de Război, primarul Florin Birta a depus azi, 29 aprilie, o coroană de flori la Monumentul eroilor români căzuți în Al Doilea Război Mondial, din Cimitirul Municipal Rulikowski.

Ceremonia a început cu intonarea Imnului național al României și a continuat cu mesajul prim-ministrului României, Marcel Ciolacu, citit de către prefectul Dumitru Țiplea.

Alocuțiunea privind semnificația evenimentului a fost rostită de către președintele Asociației „Cultul Eroilor” Regina Maria filiala Bihor, colonelul (r.) Dan Poinar.

Ciprian Blejan

Festivitatea s-a încheiat cu momentul depunerii de coroane de flori la Monumentul eroilor români căzuți în Al Doilea Război Mondial.

Au mai depus coroane de flori prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, reprezentanții Garnizoanei Oradea, Asociaţia „Cultul Eroilor” Regina Maria – filiala Bihor, reprezentanții partidelor politice.

Ziua Veteranilor de Război a fost stabilită pe 29 aprilie, prin Legea nr. 303/2007, alegerea acestei zile fiind legată de un moment semnificativ: la 29 aprilie 1902, când se împlinea un sfert de veac de la decretarea mobilizării pentru războiul care avea să ducă la cucerirea independenței de stat a României, regele Carol I a instituit, prin decret, titlul de veteran de război.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,547FaniÎmi place
1,738CititoriConectați-vă
992CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,590AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI