Ziua porților deschise la Penitenciarul din Oradea

424

În fiecare an, în 29 iunie, Administrația Națională a Penitenciarelor sărbătorește – Ziua lucrătorilor din penitenciarele din România, sub patronajul spiritual al Sfinților Apostoli Petru și Pavel, ocrotitorii sistemului.

Cu acest prilej, joi, 28 iunie, membrii de familie ai personalului Penitenciarului Oradea, reprezentanţi ai societăţii civile şi ai mass-media, ONG-urile şi instituţii partenere, pot participa la un tur de vizitare a celor mai reprezentative locuri din penitenciar.

Scopul derulării acestei activități este de a prezenta penitenciarul și activitățile derulate zilnic de către personalul instituției, activitățile și programele în care sunt implicate persoanele private de libertate în vederea pregătirii pentru reintegrarea în societate, dar și rolul pe care îl are instituția pe plan social.

Accesul vizitatorilor se va efectua de la ora 10.30 pentru reprezentanții mass media, iar de la 11.45-13.30 sunt așteptați membrii de familie ai personalului unităţii, reprezentanţi ai societăţii civile, ONG-uri, instituţii partenere ori alți cetățeni.

Participanţii la eveniment trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valabil (cu fotografie), ținută corespunzătoare și să nu se afle sub influența băuturilor alcoolice. Accesul în locul de deţinere presupune ca persoanele vizitatoare să se supună controlului antiterorist şi să predea, pentru a fi păstrate pe toată durata vizitei, bunurile şi obiectele interzise (telefoane mobile şi componente sau accesorii ale acestora, obiecte ascuţite sau contondente, băuturi alcoolice, precum şi alte obiecte sau substanţe interzise).

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.