7 C
Aleşd
vineri, 24 martie 2023

Ziua Internațională a Educației în Penitenciare, la Oradea

Urmărește-ne și pe Google News

53 de deținuții cuprinși în procesul de școlarizare la Penitenciarului Oradea. Au participat la o conferinţă dedicată Zilei Internaţionale a Educaţiei în Penitenciare, demers organizat în cadrul altor manifestări similare desfăşurate la toate penitenciarele.

- Publicitate -

Conferinţa a fost susţinută de educatorii Penitenciarului Oradea, Comisarul şef Daniela Blaga şi Subinspectorul Gabriel Tiponuţ, care au subliniat într-o manieră atractivă, prin intermediul unei videoproiecţii, importanţa şi beneficiille educaţiei în penitenciare, atât pe timpul detenţiei prin câştigarea unui număr de 30 de zile la absolvirea unui an şcolar (a 30 de credite într-un semestru), cât şi în afara penitenciarului, deţinuţii şcolarizaţi având şanse mult mai mari de reintegrare socială, găsind mult mai uşor un loc de muncă.
Ziua Internaţională a Educaţiei în Penitenciare este celebrată anual începând cu anul 2014, la 13 octombrie, în contextul colaborării Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor cu Asociaţia Europeană pentru Educaţie în Penitenciare (EPEA).
În acest sens organizându-se anual activităţi tematice, valorizate la nivel european.

Adina Bârda, Purtător de cuvânt al Penitenciarului Oradea

- Publicitate -
- Publicitate -
 
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

32,763FaniÎmi place
1,768CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,420AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI