Ziua Internațională a Educației în Penitenciare, la Oradea

114

53 de deținuții cuprinși în procesul de școlarizare la Penitenciarului Oradea. Au participat la o conferinţă dedicată Zilei Internaţionale a Educaţiei în Penitenciare, demers organizat în cadrul altor manifestări similare desfăşurate la toate penitenciarele.

 

Conferinţa a fost susţinută de educatorii Penitenciarului Oradea, Comisarul şef Daniela Blaga şi Subinspectorul Gabriel Tiponuţ, care au subliniat într-o manieră atractivă, prin intermediul unei videoproiecţii, importanţa şi beneficiille educaţiei în penitenciare, atât pe timpul detenţiei prin câştigarea unui număr de 30 de zile la absolvirea unui an şcolar (a 30 de credite într-un semestru), cât şi în afara penitenciarului, deţinuţii şcolarizaţi având şanse mult mai mari de reintegrare socială, găsind mult mai uşor un loc de muncă.
Ziua Internaţională a Educaţiei în Penitenciare este celebrată anual începând cu anul 2014, la 13 octombrie, în contextul colaborării Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor cu Asociaţia Europeană pentru Educaţie în Penitenciare (EPEA).
În acest sens organizându-se anual activităţi tematice, valorizate la nivel european.

Adina Bârda, Purtător de cuvânt al Penitenciarului Oradea

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.