Zi de naștere întreruptă de polițiști. Mai multe persoane a fost amendate

1431
Poliția razie
Foto caracter ilustrativ

Vineri, 14 ianuarie, în jurul orei 19.45, o echipă de control formată din polițiști din cadrul Biroului de Ordine Publică – Poliția Municipiului Oradea, de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bihor au întrerupt un eveniment privat (zi de naștere) care se desfășura în spațiu închis, în incinta unui local din municipiul Oradea, încălcând astfel prevederile Legii nr.55/2020 şi H.G.nr.34/2022 cu privire la organizarea de evenimente (nunți, botezuri, mese festive etc.).

 

În momentul intervenției polițiștilor, în local se aflau 32 de persoane, evenimentul fiind întrerupt de polițiști, iar persoanele prezente legitimate și verificate.

În consecință, organizatorul evenimentului a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar administratorul societății cu amendă tot în valoare de 5.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor art. 65, lit. j din Legii nr.55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, respectiv pentru „nerespectarea interdicţiilor (…) de a organiza mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri, în spaţii deschise, ori întruniri de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment, în spaţii închise.”

Totodată, față de societatea comercială în cauză a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform prevederilor Legii nr.55/2020, deoarece în incintă a fost permis accesul a patru persoane care nu deţineau certificat verde.

Totodată, au mai fost aplicate alte 6 sancțiuni contravenționale potrivit prevederilor Legii nr.55/2020, cu amenzi în valoare totală de 3.500 de lei, celor patru persoane care nu dețineau certificat verde și altor doi angajați ai localului care nu respectau prevederile legale privind portul măștii de protecție.

De asemenea, unui participant i-a fost aplicată o sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.