Zi de naștere cu 44 de invitați oprită de polițiști 

1687
Poliția razie
Foto caracter ilustrativ
 

Polițiștii au oprit sâmbătă seară o petrecere organizată într-un imobil situat în zona stadionului Iuliu Bodola din municipiul Oradea.

 

„Sâmbătă, 19 februarie, în jurul orei 21.07, în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor prin S.N.U.A.U. 112, polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică – Poliția Municipiului Oradea au întrerupt un eveniment privat (zi de naștere) care se desfășura în spațiu închis, în incinta unui imobil din municipiul Oradea, încălcând astfel prevederile Legii nr.55/2020 cu privire la organizarea de evenimente (nunți, botezuri, mese festive etc.).

În momentul intervenției polițiștilor, în spațiul respectiv se aflau 44 de persoane, evenimentul fiind întrerupt de polițiști, iar persoanele prezente legitimate și verificate.

În consecință, atât organizatorul, cât și participanții au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 9.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor art. 65, lit. j și k din Legea nr.55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru  „nerespectarea interdicţiilor (…) de a organiza mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri, în spaţii deschise, ori întruniri de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment, în spaţii închise.”, respectiv pentru participarea la astfel de evenimente”, se menționează într-un comunicat al IPJ Bihor.

Menționăm că acțiunile de verificare pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19 continuă zilnic, la nivelul județului Bihor.

 

Urmărește-ne și pe Google News