Zeci de tone de deșeuri strânse de pe marginea drumurilor din Bihor

193

În primele două luni ale anului 2022 au fost colectate 28,4 tone de deșeuri de pe marginea drumurilor județene și din refugiile mijloacelor de transport în comun.

 

În urma sortării deșeurilor strânse din aceste zone, a reieșit o cantitate de 11,7 tone de ambalaje de sticlă, 5,5 tone – ambalaje de PET, 4,3 tone – ambalaje de plastice diverse, 2,2 tone – ambalaje de aluminiu, 3,1 tone – ambalaje de hârtie și carton și 1,9 tone – deșeuri reziduale.

Vă reamintim că aceste activități de salubrizare se desfășoară pe baza unui protocol de colaborare între Consiliul Județean Bihor și firma Bene Internațional, aprobat prin Hotărârea 224 din 16 septembrie 2021. 

În 2021, din octombrie până la finalul anului, cantitatea totală de deșeuri colectată a fost de 62,5 tone. 

Firma colectează, transportă, sortează și valorifică/neutralizează deșeurile cu titlu gratuit. În cazul deșeurilor reziduale, contravaloarea depozitării este achitată de către Consiliul Județean Bihor.

Protocolul vizează și zonele de picnic și cele turistice aflate pe domeniul public sau privat al Județului Bihor. 

Acesta a fost încheiat pe o perioadă de 12 luni, cu posibilitate de prelungire.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.