Zeci de șoferi care se aflau la volan drogați, beți sau fără permis au fost prinși, în weekend, de polițiștii din Bihor

463
Poliția rutieră
Foto ©️ IPJ Bihor arhivă
Poliția Bihor a aplicat zeci de amenzi, în weekend, șoferilor care se aflau la volan drogați sau beți sau fără permis de conducere.

Sâmbătă, 27 februarie, la ora 11.55, pe D.N. 76, în afara localității bihorene Beiuş a fost depistat în trafic un tânăr de 26 de ani, din localitatea Pietroasa, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 187 de km/h, înregistrată radar.

Tot sâmbătă, 27 februarie, la ora 17.10, pe D.N. 19, în afara localității bihorene Biharia a fost depistat în trafic un tânăr de 22 de ani, din localitatea Moșnița Veche, județul Timiş, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 150 de km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 de km/h.

De asemenea, sâmbătă, 27 februarie a.c., la ora 07.58, pe D.N.76, în localitatea bihoreană Hidişelu de Jos a fost depistat în trafic un bărbat de 38 de ani, din localitatea Ciuleşti, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 116 km/h.

Duminică, 28 februarie, la ora 12.20, pe strada Dimitrie Cantemir din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un bărbat de 40 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 120 de km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 de km/h.

Conducătorii auto care au depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 de km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile. 

Beți la volan

Sâmbătă, 27 februarie, la ora 22.42, pe Bulevardul Decebal din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Oradea au depistat în trafic un bărbat de 31 de ani, din localitatea Bălaia, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot sâmbătă, 27 februarie, la ora 10.40, pe strada Bihorului în municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Oradea au depistat în trafic un bărbat de 50 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorilor autovehiculelor le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și în ambele cazuri a fost întocmit dosar de cercetare penală.

A refuzat recoltarea de probe biologice, după ce a fost depistat în timp ce conducea sub influența substanțelor psihoactive

Duminică, 28 februarie, la ora 00.05, pe drumul comunal 143, la ieșire din localitatea bihoreană Hârsești, polițiștii rutieri din Beiuș au depistat în trafic un tânăr de 18 ani, din comuna Drăgănești, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, existând suspiciunea că s-ar fi aflat sub influența unor substanțe cu efect psihoactiv.

La solicitarea legală a polițiștilor, tânărul  a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în organism.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Depistați în timp ce conduceau fără permis

Duminică, 28 februarie, la ora 12.10, în localitatea bihoreană Bogei, polițiștii Secţiei nr.4 de Poliţie Rurală Marghita au depistat în trafic un bărbat de 28 de ani, din comuna Tăuteu, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Tot duminică, 28 februarie, la ora 14.05, pe D.N.1, polițiștii rutieri din Aleșd au depistat în trafic un bărbat de 47 de ani, din Aleșd, în timp ce conducea un moped, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În ambele cazuri a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.