6.5 C
Aleşd
miercuri, 17 aprilie 2024

Zeci de permise de conducere reținute în weekend, în Bihor. Mulți șoferi au fost prinși băuți sau drogați la volan

Aproape 1.500 de persoane au fost legitimate și peste 1.100 de conducători auto testați pentru alcool sau droguri, în cadrul acțiunilor desfășurate de polițiștii bihoreni, în sistem integrat, la sfârșit de săptămână. Au fost aplicate peste 500 de sancțiuni și reținute 56 de permise de conducere.

- Publicitate -

În perioada 22 – 24 martie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au desfășurat ample acțiuni în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. De asemenea, acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat și combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice cu viteză excesivă sau neadaptată la condițiile de drum.

Acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de acțiuni specifice, punctuale, cu efective mărite, atât pe raza municipiului Oradea, cât și pe raza județului Bihor.

Astfel, la sfârșit de săptămână au fost desfășurate 20 de acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 13 filtre, în acțiuni fiind implicați 480 de polițiști de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii de la acțiuni speciale, 175 de jandarmi, dar și polițiști de frontieră și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 1.479 de persoane. De asemenea, au fost efectuate 1.141 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii din Bihor au aplicat, în total, 550 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 285.040 de lei.

Totodată, au fost constatate 36 de infracțiuni, dintre care 24 la regimul circulației rutiere,  cinci la Legea nr.143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri și șapte infracțiuni de altă natură.

Din totalul sancțiunilor, 415 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. Dintre acestea, 273 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 31 sancțiuni au fost pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 18 au fost pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționate trei depășiri neregulamentare, șapte sancțiuni au fost pentru lipsa ITP, două pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, iar 81 de sancțiuni au fost pentru alte abateri.

Totodată, poliţiştii bihoreni au reţinut 56 de permise de conducere și 28 de certificate de înmatriculare.

Reținut de polițiști, după ce a fost depistat în trafic, în timp ce conducea, după ce ar fi consumat substanțe psihoactive

La data de 23 martie, în urma administrării probatoriului, polițiștii Serviciului Rutier Bihor au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un bărbat de 37 de ani, din municipiul Oradea, județul Bihor, bănuit de săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se afla sub influența unor substanțe psihoactive.

La data de 22 martie, în jurul orei 23.35, acesta a fost depistat în trafic, de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Oradea, în timp ce conducea un autoturism pe strada Nufărului din municipiul Oradea, existând suspiciunea că ar fi consumat substanțe psihoactive.

În urma testării bărbatului cu aparatura din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Polițiștii Serviciului Rutier Bihor continuă cercetările în cauză sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Depistați de polițiști în trafic, în timp ce conduceau, după ce ar fi consumat substanțe psihoactive

La data de 23 martie, în jurul orei 23.40, pe drumul comunal 64, în localitatea Cihei, județul Bihor, polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Băile Felix au depistat în trafic un tânăr de 21 de ani, din municipiul Oradea, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, existând suspiciunea că ar fi consumat substanțe psihoactive.

De asemenea, la data de 22 martie, la ora 21.06, pe strada Ion Luca Caragiale din municipiul Marghita, județul Bihor, polițiștii Biroului Rutier Marghita au depistat în trafic un tânăr de 22 de ani, din comuna Tăuteu, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, existând suspiciunea că ar fi consumat substanțe psihoactive.

Tot la data de 22 martie, la ora 22.50, pe strada Republicii din municipiul Marghita, județul Bihor, polițiștii Biroului Rutier Marghita au depistat în trafic un alt tânăr de 19 ani, din Marghita, în timp ce conducea un autoturism, existând suspiciunea că ar fi consumat substanțe psihoactive.

În urma testărilor preliminare, cu aparatura din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că acestea nu reprezintă probe în cadrul dosarelor penale, persoanele fiind conduse la unități medicale, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În fiecare dintre cazuri a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se afla sub influența unor substanțe psihoactive.

Cercetați penal pentru conducere sub influența alcoolului

La data de 22 martie, în jurul orei 23.00, pe strada Ovid Densușianu din municipiul Oradea, județul Bihor, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Oradea au depistat în trafic un bărbat de 35 de ani, din comuna Poian, județul Covasna, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 24 martie, la ora 09.41, pe drumul comunal 59, în localitatea Băile 1 Mai, județul Bihor, polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Băile Felix au depistat în trafic un bărbat de 54 de ani, din municipiul Oradea, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,211FaniÎmi place
1,736CititoriConectați-vă
841CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,570AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI