Zeci de intervenții ale pompierilor bihoreni, în weekendul de Revelion

194
 

În perioada 01–03 ianuarie, pompierii militari din cadrul unității și subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor au desfăşurat peste 60 de misiuni, din care patru operațiuni de stingere a incendiilor și 58 de intervenții la cazuri medicale.

 

Incendii în Oradea, Cordău, Săcueni și Călugări

​În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, 01 ianuarie, în jurul orei 00.40, pompierii Detașamentului 2 Oradea au fost alertați pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la nivelul acoperișului unui bloc situat pe strada Episcop Ioan Suciu din municipiu.

​Incendiul, care se manifesta la o cutie în care eraudepozitate artificii, a fost stins rapid de echipajele de pompieri. În urma evenimentului, a ars cutia cu artificii și s-a deteriorat o suprafață de circa doi metri pătrați din hidroizolația acoperișului blocului.

​Tot în data de 01 ianuarie, în jurul orei 10.40, pompierii militari din cadrul Gărzii 1 Mai și al Detașamentului 1 Oradea au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie situată în localitatea Cordău, comuna Sânmartin.

​La sosirea echipajelor la fața locului, flăcările se manifestau violent într-o cameră și în holul locuinței, extinzându-se parțial și la nivelul acoperișului.

​Forțele de intervenție au acționat cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, timp de aproximativ 40 de minute, reușind să localizeze și să lichideze incendiul în limitele găsite și să împiedice propagarea acestuia la celelalte încăperi și la întregul acoperiș, salvând astfel bunuri de o valoare semnificativă.

​Flăcările au afectat mobilierul de lemn dintr-o cameră și din holul casei, patru uși din lemn, două ferestre și circa patru metri pătrați acoperiș.

​Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, efectul termic provocat de o sobă de teracotă supraîncălzită.

Incendii provocate de coșurile de fum necurățate de funingine

​Duminică, 02 ianuarie, echipajele Stației de Pompieri Săcueni au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unei case de pe strada Cadea Mică din localitate, reușind în aproximativ 10 minute, să lichideze flăcările și să împiedice producerea de pagube materiale.

​În cursul dimineții de luni, 03 ianuarie, în jurul orei 06.10, pompierii Stației Ștei au acționat pentru gestionarea unui eveniment similar, produs la o locuință situată în localitatea Călugări, comuna Cărpinet. În urma producerii incendiului s-a deteriorat coșul de fum, pe o suprafață de aproximativ doi metri liniari.

​Ambele evenimente au fost, cel mai probabil, generate de coșurile de fum necurățate de funingine.

​Din fericire, în urma producerii celor patru incendii menționate, nu au existat persoane rănite.

Misiuni desfășurate de echipajele SMURD Bihor

Începând de sâmbătă, 01 ianuarie, până în dimineața zilei de luni, 03 ianuarie, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Bihor a intervenit pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, iar cele 10 echipaje de pompieri militari paramedici, pentru acordarea primului ajutor calificat, unui număr de 58 de persoane care prezentau diverse afecţiuni de natură medicală.

 

Urmărește-ne și pe Google News