Zece de tone de deşeuri constând în materiale de construcții oprite la Vama Borș II

205
 

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul punctului de trecere a frontierei Borș II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a unui mijloc de transport încărcat cu 10 tone de deșeuri constând în materiale de construcții, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.

 

În data de 21.12.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean român, în vârstă de 50 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri constând în materiale de construcțiide la o societate comercială din Italia pentru o firmă din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 10.000 kilograme de deșeuri constând în materiale de construcții, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse. 

Autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.

 

Urmărește-ne și pe Google News