Youth CommUNITY: Tinerii cu inițiativă sunt invitați să se asocieze pentru a evolua și a dezvolta comunitatea, împreună

71

Fundația Comunitară Oradea consideră că tinerii pot trezi comunitatea și o pot face mai cu folos dacă sunt sprijiniți, îndrumați și li se oferă oportunitatea de a se implica și a dezvolta proiecte cu impact pozitiv în comunitate. Tocmai de aceea, a lansat Youth CommUNITY, un program gratuit pentru elevii și studenții din județul Bihor la care sunt invitați să se înscrie tineri cu inițiativă. Recrutarea membrilor are loc în perioada 25 februarie – 6 martie și are 2 etape: completarea unei aplicații online care se poate accesa prin link sau cod QR și interviu față în față cu tinerii eligibili.

Dacă în ultimii ani zeci de tineri au putut beneficia de bursele oferite prin programul Bursa Talentelor sau resursele financiare mobilizate prin Fondul Științescu, acum tinerii se pot implica în acest nou program al Fundației Comunitare Oradea. Membrii selectați vor lua parte la activități de formare profesională, voluntariat, mentorat, vor dezvolta proiecte de inovare socială pentru care vor mobiliza și resursele financiare necesare și vor avea oportunitatea de a acumula experiență profesională în domeniul în care doresc să facă performanță.

„ Accentul în acest program cade pe dezvoltarea și susținerea individuală a fiecărui membru care intră în program și aici vorbim despre tineri cu nivel de pregătire diferit, cu motivații și obiective personale diferite, de vârste diferite, dar și pe latura comunitară, pentru că echipa care se va forma va avea ca obiectiv dezvoltarea de activități și proiecte cu impact pozitiv în comunitate pentru care vor putea accesa resurse financiare prin programul Bursa Talentelor și prin Fondul Științescu. În acest program traseul fiecărui membru este unic, principiile comune și spiritul de inițiativă fiind elementele care vor suda echipa. Pe termen lung, ne propunem să formăm un nucleu de tineri performanți care să fie preocupat constant de problemele din comunitate, care acționează și caută mereu soluții și nu doar privește resemnat de la margine.”, a declarat Mark C. Lukács, Youth Manager în cadrul Fundației Comunitare Oradea.

Acest program este susținut financiar de următoarele companii: Vernicolor, VPK Packaging, Prestige Business Center, Decitex RO, Viva Pharm, Madrugada, Celestica, Eberspächer, Salesianer Miettex și Solutions Ahed.

Pentru mai multe detalii, accesați:

Link formular de aplicare: https://bit.ly/2Ea9OBt

Contact:
Mark C. Lukács – Youth Manager, Fundația Comunitară Oradea
[email protected]
0754.940.552

Fundația Comunitară Oradea este o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, care își propune îmbunătăţirea vieţii locuitorilor din judeţul Bihor prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru iniţiative locale. Facem posibil acest lucru prin încurajarea spiritului filantropic și de responsabilitate socială al organizaţiilor non-guvernamentale, companiilor și persoanelor fizice/grupurilor de iniţiativă, cu scopul de a acoperi nevoile mereu în schimbare ale comunității.
Fundația Comunitară Oradea face parte din programul național de “Fundații Comunitare”, inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, în parteneriat cu Fundația Pentru Parteneriat și Fundația Pact, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe și Romanian-American Foundation.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.