24.2 C
Aleşd
joi, 8 iunie 2023

Weekend plin pentru polițiștii bihoreni. Au fost depistați șoferi sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără permis

Urmărește-ne și pe Google News

Aproape 300 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, la sfârșit de săptămână. Au fost depistați șoferi sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără permis. Au fost reținute 42 de permise de conducere, iar peste 180 dintre sancțiunile aplicate au fost pentru exces de viteză.

- Publicitate -

În perioada 19 – 21 mai, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă, a depășirilor neregulamentare și, în general, a cauzelor generatoare de accidente rutiere. 

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, pe șoselele bihorene, au fost aplicate 297 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 171.907 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 42 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 12 certificate de înmatriculare. 

Din totalul sancțiunilor aplicate, 184 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 21 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 13 sancțiuni au fost pentru conducere sub influența alcoolului, 10 pentru depășiri neregulamentare, au fost sancționați șase pietoni, cinci bicicliști, trei sancțiuni au fost pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor sau pietonilor, șase pentru lipsa ITP, iar 49 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

A rămas fără permis pentru 4 luni, după ce a fost depistat de polițiști în trafic, în timp ce conducea cu viteză excesivă

Sâmbătă, 20 mai, la ora 17.37, pe D.N.19, în afara localității bihorene Valea lui Mihai a fost depistat în trafic un bărbat de 29 de ani, din localitatea Târgușor, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, cu viteza de 178 de km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 100 de km/h.

Conducătorul auto care a depăşit limita legală de viteză cu peste 70 de km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 120 de zile.     

Depistat de polițiști în trafic, în timp ce conducea sub influența drogurilor

Duminică, 21 mai, la ora 08.30, pe strada Corneliu Baba din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un bărbat de 29 de ani, din localitatea județeană Sântandrei, în timp ce conducea un autoturism.

În urma testării preliminare de drog, al cărei rezultat a fost pozitiv, există suspiciunea că bărbatul ar fi consumat substanțe cu efect psihoactiv.

Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor cu efect psihoactiv.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii rutieri orădeni continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Cercetați penal pentru conducere sub influența alcoolului

Sâmbătă, 20 mai, la ora 02.35, pe strada Porumbelului din municipiul Oradea, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Oradea au depistat în trafic un tânăr de 20 de ani, din comuna Sânmartin, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot sâmbătă, 20 mai, la ora 03.19, pe drumul județean 767, între localitățile bihorene Vârciorog și Fâșca, polițiștii Secției nr.7 de Poliție Rurală Tileagd au depistat în trafic un bărbat de 48 de ani, din municipiul Carei, județul Satu Mare, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.      

De asemenea, sâmbătă, 20 mai, la ora 07.35, pe drumul județean 764/F, în municipiul Beiuș, polițiștii Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuș au depistat în trafic un bărbat de 44 de ani, din comuna Lazuri de Beiuș, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,66 mg/l alcool în aerul expirat.

Totodată, duminică, 21 mai, la ora 04.25, pe D.N. 19, în localitatea bihoreană Valea lui Mihai, polițiștii din localitate, alături de cei ai Biroului Rutier Marghita au depistat în trafic un bărbat de 30 de ani, din municipiul Marghita, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot duminică, 21 mai, la ora 11.49, pe strada Calea Aradului din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un orădean de 42 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Sâmbătă, 20 mai, la ora 07.06, pe Bulevardul Ștefan cel Mare din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un bărbat de 57 de ani, din localitatea Diosig, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În fiecare dintre cazuri a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.

Depistați de polițiști în trafic, în timp ce conduceau fără permis, cu permisul suspendat sau anulat

Sâmbătă, 20 mai, la ora 21.00, pe raza localității bihorene Vășad, polițiștii Secției nr.11 de Poliție Rurală Valea lui Mihai au depistat în trafic un bărbat de 50 de ani, localnic, în timp ce conducea un autoturism, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

De asemenea, vineri 19 mai, la ora 09.40, pe raza localității bihorene Bicaci, polițiștii Secției nr.9 de Poliție Rurală Cefa au depistat în trafic un bărbat de 68 de ani, din comuna Cozieni, județul Buzău, în timp ce conducea un autoturism, având anulat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Tot vineri, 19 mai, la ora 12.15, pe raza localității bihorene Apateu, polițiștii Secției nr.5 de Poliție Rurală Oradea au depistat în trafic o femeie de 62 de ani, localnică, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 

În fiecare dintre cazuri a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

33,227FaniÎmi place
1,759CititoriConectați-vă
13CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI