Weekend încărcat pentru polițiștii bihoreni – 21 de permise reținute și sute de amenzi

274
poliția rutieră Aleșd-15
Foto © AlesdOnline

349 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, la sfârșit de săptămână.

În perioada 1416 februarie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducereaB cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 349 de sancţiunicontravenţionale, cu amenzi în valoare de 144.280 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 21 depermise de conducere. De asemenea, au fost reţinute douăcertificate de înmatriculare, au fost constatate 12 infracțiuni și 11 tamponări.  

249 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 17 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, au fost sancționate 15 depășiri neregulamentare,patru pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, iar 64 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, duminică, 16 februarie, la ora 20.50, pe strada Calea Clujului din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un tânăr de 19 ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 105 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 de km/h.

Sâmbătă, 15 februarie, la ora 08.43, pe D.N. 79, în localitatea bihoreană Inand a fost depistată în trafic o femeie de 40 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturismcu viteza de 119 km/h, înregistrată radar.

De asemenea, sâmbătă, 15 februarie, la ora 10.08, pe D.N.79, în localitatea bihoreană Gepiu a fost depistat în trafic un bărbat de 40 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 112 km/h, înregistrată radar.

Conducătorii auto care au depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 de km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.