Vizită de lucru pentru Acordul de Parteneriat din Apuseni

190

Luni, 22 martie, la Oradea, a avut loc o întâlnire între reprezentanții Consiliului Județean Alba și reprezentanții Consiliului Județean Bihor. Președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a fost însoțit de Administratorul Public al aceleași instituții, în timp ce, din partea Consiliului Județean Bihor, au participat președintele Ilie Bolojan și vicepreședintele Mircea Mălan, alături de directorul Direcției Tehnice, Filip Cheșeli.

​Tema discuțiilor purtate a fost legată de încheierea unui acord de parteneriat între județele Bihor, Alba și Cluj în vederea realizării și promovării unor interese comune precum: dezvoltarea infrastructurii rutiere care să conecteze cele trei județe, dezvoltarea și promovarea turistică a zonei montane, colaborarea pentru siguranța turiștilor în arealul apusean, protejarea și promovarea patrimoniului etnografic, folcloric și arhitectonic pentru zona carstică a Munților Apuseni, precum și protejarea și promovarea biodiversității zonei carstice apusene. 

​Parteneriatul a pornit de la ideea de susținere și realizare a unor proiecte regionale. În perioada următoare se vor purta discuții și cu președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, în vederea semnării acestui acord. 

​,,Mulțumim echipei județene din Alba, implicit domnului președinte Ion Dumitrel pentru inițiativa și implicarea de care au dat dovadă. Patrimoniul natural pe care cele trei județe îl dețin împreună este unul de o valoare inestimabilă. Acum ne aflăm într-un moment important în care trebuie să creăm cadrul optim în vederea dezvoltării turistice sustenabile a acestei zone unice în România”, a declarat Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor.

DSC_1503

​În vederea implementării acestui acord, din partea Consiliului Județean Bihor a fost desemnat ca reprezentant vicepreședintele Mircea Mălan. Acesta se va ocupa de coordonarea activităților în vederea realizării proiectelor din cele 5 domenii ce fac obiectul acordului.

​,,Prin această asociere ne propunem să dezvoltăm una dintre cele mai frumoase destinații turistice ale României. Este nevoie de un cadru bine definit, responsabilități și obligații asumate din partea fiecărei părți, dar și energie investită într-o zonă unică, căutată deja de turiștii români sau străini, dar care are mare nevoie de o organizare riguroasă care să respecte și să protejeze biodiversitatea arealului carstic apusean”, a precizat la finalul întâlnirii de lucru Mircea Mălan, vicepreședintele CJ Bihor. 

​După definitivarea discuțiilor cu reprezentanții Județului Cluj, fiecare dintre cele 3 instituții județene vor adopta prin Hotărâre de Consiliu Județean Acordul de Parteneriat.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.