Vizele de flotant verificate în județul Bihor

462
 

În coordonare cu Instituția Prefectului – județul Bihor, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor (IPJ Bihor) desfășoară, în contextul proximității alegerilor locale, o acțiune de verificare privind legalitatea vizelor de reședință (flotant) eliberate la nivelul județului Bihor. 

 

Reamintim că, în data de 1 iulie, prefectul Dumitru Țiplea a notificat primăriile de la nivelul județului asupra necesității respectării prevederilor legale în eliberarea adeverințelor de reședință. Acest demers a fost efectuat pentru a preveni situațiile din procesele electorale anterioare, când vizele de flotant au fost eliberate în număr mare fără respectarea tuturor prevederilor legale, fapt care a generat atingerea limitei maxime a numărului de buletine de vot disponibile în unele localități.

În urma verificărilor efectuate joi, 17 septembrie, polițiștii bihoreni au identificat și cercetat 2 persoane din satul Surduc, comuna Copăcel, și 4 persoane din municipiul Oradea, bănuite de comiterea infracţiunii de fals privind condițiile necesare pentru stabilirea reședinței. Față de cele 6 persoane au fost întocmite dosare de cercetare penală. Verificările privind legalitatea vizelor de flotant continuă și în perioada următoare la nivelul județului Bihor.

Detalii asupra cazurilor aici: Șase persoane bănuite de fals în declarații, cercetate de polițiști

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.