Vitezomanii sub ochii poliției

1412
poliția rutieră
Foto caracter ilustrativ
Acțiune a polițiștilor rutieri pe drumurile naționale din județul Bihor – 311 participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați în cele două zile de acțiune. 135 de conducători auto au fost sancționați pentru exces de viteză.

În perioada 22 – 23 decembrie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au acționat pe drumurile naționale care tranzitează județul Bihor,pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, combaterea nerespectării regulilor privind depășirea și depistarea conducătorilor auto care circulă sub influența alcoolului, principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

În acțiunea desfășurată în trafic pe drumurile naționale, au fost implicați 78 de polițiști din cadrul Poliției Bihorene. În cadrul acțiunii, polițiștii bihoreni au utilizat 11 aparate radar, în vederea prevenirii și combaterii excesului de viteză.

În urma abaterilor constatate, polițiștii bihoreni au aplicat 311 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 90.190 de lei. 

135 din sancțiunile aplicate au fost pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 7 sancțiuni au fost aplicate pentru depășiri neregulamentare, iar 169 de sancțiuni pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere. 

Totodată, poliţiştii au reţinut 23 de permise de conducere, din care 7 pentru depășiri neregulamentare, 7 pentru depășirea limitelor legale de viteză, 6 pentru conducere sub influența alcoolului, iar 3 pentru alte abateri. De asemenea, au fost reţinute 9 certificate de înmatriculare și au fost constatate 9 infracțiuni.

Astfel, miercuri, 23 decembrie, la ora 08.56, pe D.N. 76, în localitatea bihoreană Sâmbăta, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene – Serviciul Rutier au depistat în traficun tânăr de 22 de ani, din localitatea bihoreană Cobleș, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 116 km/h, înregistrată radar.

Conducătorul auto care a depăşit limita legală de viteză cu peste 50 de km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.     

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.