Variante de traseu în analiză pentru inelul rutier metropolitan

419

Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, a efectuat astăzi o vizită în comuna Oșorhei pentru a analiza mai multe variante pentru traseul viitorului inel metropolitan, o șosea cu o lungime de 20 de kilometri, situată în partea de sud a Municipiului Oradea. 

Acesta a fost însoțit de primarul comunei Oșorhei, Ioan Gligor, de Filip Cheșeli – directorul Direcției Tehnice din cadrul Consiliului Județean Bihor și de ing. Cristian Diaconescu (proiectant).

Acest inel metropolitan este foarte important pentru dezvoltarea orașului și a întregii zone metropolitane. Dincolo de faptul că se scoate traficul greu din localități, acest proiect oferă și posibilitatea unor dezvoltări urbane și industriale consistente de-a lungultraseul”, a precizat Mircea Mălan, vicepreședinte CJ Bihor. 

Vă reamintim că în ședința extraordinară din data de 29 septembrie, Consiliul Județean Bihor a aprobat încheierea unui protocol de colaborare între CJ Bihor, Primăria Municipiului Oradea și primăriile comunelor Oșorhei, Sânmartin și Nojorid pentru realizarea acestei investiții. 

Inelul rutier metropolitan ar urma să fie finanțat prin Programul Național de Investiții (PNI) Anghel Saligny, în care fiecare unitate administrativ-teritorială are alocată o sumă minimă recomandată. 

Șoseaua va avea două benzi, câte una pe sens, va fi clasificată ca drum județean și va asigura o mai bună mobilitate a persoanelor și a mărfurilor în Zona Metropolitană a Municipiului Oradea (ZMO). Acesta este un proiect convenit cu Primăria Municipiului Oradea și primăriile comunelor din ZMO, respectiv Oșorhei, Sânmartin și Nojorid.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.