13.1 C
Aleşd
vineri, 12 aprilie 2024

Vântul puternic a făcut pagube în judeţ. O biserică a rămas fără o parte din acoperiș

În data de 29 martie, pompierii militari bihoreni au intervenit pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase manifestate la nivelul județului Bihor, aflat, în intervalul 28 martie, ora 20.00 – 29 martie, ora 10.00, sub incidența unui Cod Galben de vânt puternic.

- Publicitate -

Astfel, în cursul nopții de joi spre vineri, 29 martie, între orele  03.30 – 04.25, echipajele de pompieri militari ale Gărzii Sălard și Secției de Pompieri Beiuș au acționat în localitățile Șișterea (comuna Cetariu) și Răbăgani, pentru înlăturarea a doi copaci doborâți de vântul puternic pe carosabil.

De asemenea, în dimineața zilei de vineri, 29 martie, în jurul orei 04.00, pompierii Gărzii 1 Mai și Detașamentului 1 Oradea au intervenit în Ceica, unde, timp de aproximativ trei ore, au acționat cu două autospeciale de intervenție, din care o autoscară și cu accesoriile specifice din dotare, pentru degajarea acoperișului de tablă al unei clădiri adiacente Bisericii Baptiste din localitate, căzut parțial pe DC 191 și peste un stâlp de telecomunicații.

Județul Bihor se află, în continuare, până la ora 10.00, sub incidența CODULUI GALBEN de vânt puternic.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor reamintește cetățenilor, ca pe timpul manifestării acestor fenomene meteorologice, să nu se deplaseze în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt.

Pentru  limitarea  posibilelor  pagube  generate  de  vântul  puternic, parcarea  autovehiculelor  se  va  realiza  în  zone  ferite,  la  distanță sigură  față  de  copaci  sau stâlpi de electricitate.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,205FaniÎmi place
1,737CititoriConectați-vă
787CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,570AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI