Utilaj agricol căutat de autorităţile din Italia, descoperit de poliţiştii de frontieră din P.T.F. Borș I

1598

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș I au descoperit, în urma unui control efectuat pe sensul de intrare în ţară, un tractor marca New Holland, an de fabricaţie 2012, care era căutat de autorităţile din Italia. 

 

În data de 20.05.2022, în jurul orei 22.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș I, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean român, în vârstă de 29 de ani, conducând un microbuz marca Volkswagen pe a cărui platformă era tractat un utilaj agricol – tractor, marca New Holland.

La cadrul verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că tractorul figurează ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Italia în cursul acestei luni.

Cu privire la aspectele constatate, cetăţeanul român a declarat autorităţilor faptul că utilajul agricol a fost achiziţionat din Cehia pentru uz propriu, fără a cunoaşte că acest bun se afla în litigiu.

Bunul sus-menţionat, estimat la o valoare de 100.000 lei, a fost indisponibilizat de către poliţiştii de frontieră.

Având în vedere aspectele constatate, în cauză se efectuează cercetări, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.