Undă verde de la Guvern pentru Centura Sânmartin

112
Centura Sânmartin
 

În ședința de Guvern de miercuri, 23 februarie, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru Centura Sânmartin, proiect denumit „Drum de legătură între municipiul Oradea și comuna Sânmartin”. 

 

În luna martie ar urma să fie adoptată o nouă Hotărâre de Guvern privind exproprierea terenurilor, procedură care se va finaliza în toamna acestui an. 

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, precizează: „Îaceste zileechipa de achiziții a ConsiliuluiJudețean Bihor evaluează documentațiile care însoțesc celeoferte. Ne propunem  adjudecăm câștigătorul licitațieipână la sfârșitul lunii martieDacă totul merge bine, în 2-3 luni de la semnarea contractului vom avea proiectul tehnicgataPe baza acestuia, firma câștigătoare va putea începelucrărileTrebuie  le terminăm până la sfârșitul anuluiviitorfinanțarea fiindu-ne asigurată până atunci.Mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut din ministereleavizatoareMinisterul TransporturilorCompaniaNațională de Autostrăzi și echipei tehnice din ConsiliulJudețean Bihor! La terminarea acestui proiectcirculațiape Drumul Național 76 Oradea- Deva, în zona metropolitană a Oradieiva fi fluentă”. 

Vă reamintim că au fost depuse patru oferte pentruproiectarea și execuția Centurii Sânmartin. Șoseaua va avea o lungime de 5,7 kilometri, la care se adaugă bretelele rutiere de legătură de peste 2 kilometri. Lățimea drumului va fi de 10 metri, cu două benzi de circulație, câte una pe sens. De-a lungul acestuia este prevăzută o pistă de biciclete cu o lățime de 3 metri. 

Centura Sânmartin este realizată printr-un parteneriat dintre Consiliul Județean Bihor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene.

 

Urmărește-ne și pe Google News