Un tânăr, care a înșelat mai multe persoane a fost reținut de polițiști

724
retinut arestat poliţie-800x501
Foto caracter ilustrativ

Un tânăr bănuit că ar fi înșelat zeci de persoane, cărora le-ar fi oferit servicii fictive în domeniul furnizării de energie electrică, reținut de polițiștii de investigare a criminalității economice bihoreni.

Luni, 18 noiembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au dispus reținerea, pe o durată de 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un tânăr de 22 de ani, din comuna Sâniob, județul Bihor, bănuit de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de investigare a criminalității economice bihoreni îl bănuiesc pe acesta că, în perioada iulie – noiembrie a.c., ar fi indus în eroare 30 de persoane din județul Bihor, pe care le-ar fi determinat să încheie contracte de mentenanță și prestări servicii în domeniul furnizării de electricitate cu o societate comercială cu sediul în localitatea bihoreană Sfârnaș, al cărei administrator și asociat unic este tânărul de 22 de ani, acesta neavând calificarea necesară, iar societatea respectivă nefiind autorizată să efectueze astfel de lucrări.

Cel în cauză este bănuit că ar fi încasat, astfel, diferite sume de bani, cuprinse între 100 și 400 de lei, de la cei 30 de bihoreni, inducându-i în eroare cu privire la calitatea sa de a încheia respectivele contracte și obligativitatea încheierii acestora.

Marți, 19 noiembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice îl vor prezenta pe tânărul de 22 de ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, în vederea dispunerii măsurilor legale față de acesta.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economicedin cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și în vederea recuperării integrale a prejudiciului cauzat.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.