Un pompier aflat în timpul liber a salvat o femeie care a căzut în fântână

432

Sergent major Sabău Cornel Timotei, subofiţer administrativ principal în cadrul Serviciului Logistic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al județului Bihor a salvat viaţa unei femei căzute într-o fântână, dovedind încă o dată, faptul că pompierii militari îşi trăiesc menirea de salvatori atât în timpul orelor de serviciu, cât și în timpul liber.

În data de 07septembrie a.c., în jurul orei 16.30, aflându-se acasă, cu familia, subofițerul a auzit strigătele de ajutor ale unei vecine a cărei fiică căzuse în fântâna din curtea gospodăriei situate în localitatea Oșorhei. După sesizarea evenimentului prin Sistemul Unic 112, sergentul major Sabău Cornel a coborât, cu ajutorul unei scări, în fântâna adâncă de aproximativ cinci metri (nivelul apei fiind de circa trei metri), evacuând victima de sub apă, aducând-o la suprafață și asistând-o până la sosirea colegilor pompieri militari mobilizați la fața locului.

Femeia, în vârstă de 46 de ani, aflată în stare de conștiență, a fost predată, de pompierii militari paramedici, echipajului de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, care a transportat-o la spital pentru investigații amănunțite.