Un nou weekend al şoferilor băuţi pe şoselele din judeţul Bihor. 150 de permise de conducere reținute de polițiști

221
Poliția Aleșd
Foto arhivă
 

150 de permise au fost reținute de polițiștii bihoreni în weekend. Totodată, au fost aplicate peste 1.800 de amenzi în valoare de 536.210 de lei. În trafic au fost depistați și șoferi beți.

În perioada 15 – 21 noiembrie, poliţiştii rutieri din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene, împreună cu polițiștii birourilor rutiere Oradea, Beiuș, Marghita și Salonta, alături de polițiștii din Aleșd și de polițiști de ordine publică din cadrul  Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au acționat pe raza întregului județ, pentru depistarea conducătorilor auto care conduc cu viteză excesivă sau neadaptată, care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, precum și pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

În cadrul amplei acțiuni, în care au fost implicați 127 de polițiști bihoreni, au fost aplicate 1.849 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 536.210 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 150 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 51 decertificate de înmatriculare și au fost constatate 20 detamponări.

782 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, au fost sancționați 247 de bicicliști, 103 pietoni, 82 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 38 de sancțiuni au fost aplicate pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor sau pietonilor, 26 pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip ”mâini libere”,au fost sancționate 33 de depășiri neregulamentare, au fost sancționați 23 de conducători de vehicule cu tracțiune animală, 15 sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, iar 500 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Astfel luni, 22 noiembrie, la ora 01.05, pe strada Báthory István din localitatea bihoreană Valea lui Mihai a fost depistat în trafic un localnic de 41 de ani, în timp ce conducea un autoturism având o concentrație alcoolică de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Vineri, 19 noiembrie, la ora 19.20, pe strada Constantin Noica din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutie Oradea au depistat în trafic un bărbat de 53 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism având o concentrație alcoolică de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot vineri, 19 noiembrie, la ora 17.50, pe strada Nicolae Bălcescu din municipiul Beiuș, polițiștii de ordine publică beiușeni au depistat în trafic un localnic de 53 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,07 mg/l alcool în aerul expirat.

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și în fiecare dintre cazuri a fost întocmit dosar de cercetare penală.

De asemenea, sâmbătă, 20 noiembrie, la ora 17.42, pe drumul comunal din localitatea bihoreană Zăvoiu, polițiștii Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuș au depistat în trafic un bărbat de 45 de ani, din comuna Sâmbăta, județul Bihor, în timp ce conducea un tractor, având o concentrație alcoolică de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

La solicitarea legală a polițiștilor, bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Totodată, duminică, 21 noiembrie, pe drumul comunal 198, în localitatea bihoreană Corbești, polițiștii Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuș au depistat în trafic un tânăr de 24 de ani, din comuna Ceica, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În urma testării conducătorului autoturismului cu aparatul etilotest, s-a constatat că tânărul prezenta o concentrație alcoolică de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.