Un nou caz de Omicron a fost confirmat în România. Este vorba despre o femeie Bihor!

1256

Ministerul Sănătăţii anunţă, marţi, al 16-lea caz de infectare cu Omicron. Este vorba despre o femeie de 39 de ani din Bihor, care a fost în Congo.

”Astăzi, 21 decembrie 2021, a fost confirmat cel de-al 16-lea caz cu varianta OMICRON, în România. Este vorba despre o femeie în vârstă de  39 ani, din judeţul Bihor şi cu istoric de călătorie în Republica Democrată Congo”, a transmis, marţi, Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că persoana este vaccinată cu schema completă de vaccinare, se află în izolare la domiciliu, iar starea de sănătate este una bună.

„Ieri (luni -n.r) ne-a venit confirmarea secvențierii de la Institutul Cantacuzino, trimisă în urmă cu 14 zile. Este vorba despre o femeie de 39 de ani din Oradea care s-a întors dintr-o călătorie din Africa Centrală. N-a avut simptomatologie gravă, ci simptomatologie ușoară. Nu a necesitat internarea în spital și a stat 14 zile în izolare la domiciliu cu simptome ușoare și nu a pus probleme de spitalizare. Era vaccinată cu schema completă”, a declarat pentru AlesdOnline, directorul executiv al DSP Bihor, dr. Daniela Rahotă.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 16 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.