Un hoț specializat în furturile din magazine, reținut de polițiști și arestat de magistrați

617
 

Bănuit de repetate furturi de pe rafturile magazinelor, reținut de polițiștii orădeni și arestat de magistrați.

Marți, 11 mai, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea au dispus reţinerea, pentru de 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, față de un tânăr de 22 de ani, din Oradea, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îl bănuiesc pe acesta că, în perioada 24 februarie – 4 aprilie a.c., ar fi sutras diverse produse alimentare și nealimentare de pe rafturile a 9 societăți comerciale de pe raza municipiului Oradea. 

Acesta este bănuit că ar fi sustras cu predilecție pachete cu cafea, diverse sortimente de brânzeturi sau ciocolată, pe care ulterior ar fi intenționat să le comercializeze. În cele 9 cazuri în care este cercetat, tânărul de 22 de ani a fost prins în flagrant de agenții de pază ai magazinelor din care tocmai sustrăsese bunurile.

Prejudiciul total cauzat astfel este de aproximativ 2.700 de lei și a fost recuperat integral.

Miercuri, 12 mai a.c., polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului l-au prezentat pe acesta la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-aadresat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele celui în cauză un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a orădeanului.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.