Un bihorean a ajuns în arest după ce a stropit cu benzină fereastra unui imobil și a încercat să-i dea foc

809
Arestat
Foto caracter ilustrativ
 

Un bărbat bănuit de distrugere și tentativă de distrugere prin incendiere, reținut de polițiști și arestat de magistrați.

 

Marți, 11 ianuarie, în urma cercetărilor efectuate și administrării probatoriului, polițiștii Biroului de Combatere a Infracţiunilor Contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea au dispus reținerea pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, a unui bărbat de 33 de ani, din municipiul Oradea, județul Bihor, bănuit de comiterea infracțiunilor de distrugere și tentativă de distrugere prin incendiere.

Acesta este bănuit de polițiștii orădeni că, la 7 ianuarie a.c., în jurul orei 23.55, ar fi stropit cu benzină fereastra unui imobil din Oradea, care aparține unei cunoștințe și ar fi încercat să aprindă benzina, fără a reuși însă. Ulterior, acesta ar fi aruncat cu un obiect găsit pe trotuar într-o altă fereastră a aceluiași imobil, distrugând astfel două bucăți de sticlă din aceasta. 

Prejudiciul cauzat astfel a fost estimat la 300 de lei.

Tot marți, 11 ianuarie, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului l-au prezentat pe bărbatul de 33 de ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere și tentativă de distrugere prin incendiere.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele celui în cauză un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

 

Urmărește-ne și pe Google News