Un bărbat din Vaslui, bănuit că ar fi tâlhărit o femeie de 73 de ani a fost reținut de polițiști

301
arestat poliția-800x384
Foto caracter ilustrativ

Miercuri, 8 mai, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei – Poliția Municipiului Oradea din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, în baza unui mandat de percheziție emis de Judecătoria Oradea, cu sprijinul polițiștilor din Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui bărbat de 66 de ani, din comuna Albești, județul Vaslui, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.

În urma cercetărilor efectuate în cauză de polițiștii orădeni, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, vasluianul de 66 de ani este bănuit că, la 5 februarie a.c., în timp ce se afla în locuința din municipiul Oradea a unei femei de 73 de ani, care îl găzduia de câteva zile, i-ar fi introdus în cafea somnifere, care i-au indus femeii un somn profund, i-ar apoi i-ar fi sustras bijuteriile din aur pe care le avea asupra sa, cardul bancar, aproximativ 70 de lei din portmoneu, trei ceasuri, două telefoane mobile, 20 de monede din argint, precum și alte bunuri, cauzându-i un prejudiciu estimat la 10.000 lei.

În urma percheziției domiciliare efectuată în cursul zilei de 8 mai a.c., polițiștii orădeni au descoperit și ridicat de la domiciliul suspectului o parte din bunurile sustrase de la septuagenara din Oradea.

Tot miercuri, 8 mai a.c., cel în cauză a fost condus la sediul Poliției Municipiului Oradea în vederea audierii, iar în urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei l-au reținut pe bărbatul de 66 de ani pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Joi, 9 mai a.c., acesta a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei – Poliția Municipiului Oradea din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii activități infracționale a vasluianului de 66 de ani.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.