Un bărbat bănuit de distrugere prin incendiere, reținut de polițiști și arestat de magistrați

378
Reținută de poliție
Foto caracter ilustrativ

Un bărbat de 35 de ani, din Salonta, bănuit că este cel care a declanșat puternicul incendiu care a afectat săptămâna trecută un depozit de mase plastice din Salonta, a fost prins de polițiști și arestat de magistrați.

„Vineri, 16 iulie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și cei ai Compartimentului Investigații Criminale – Poliția Municipiului Salonta au reținut, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, un bărbat de 35 de ani, din municipiul Salonta, județul Bihor, bănuit de comiterea infracțiunii de distrugere prin incendiere.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii îl bănuiesc că, la 9 iulie a.c., în jurul orei 03.30, ar fi folosit un carburant pentru a declanșa un incendiu la depozitul unei societăți comerciale cu punct de lucru în Salonta, ce are ca obiect de activitate reciclarea materialelor plastice sortate, fapt ce a condus la manifestarea violentă a incendiului, cu producerea de consecințe deosebite, fiind dezafectate corpurile de clădire și întreaga suprafață a punctului de lucru”, a transmis comisarul-șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor.

Tot vineri, 16 iulie a.c., cel în cauză a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Salonta cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Salonta a admis propunerea procurorului și a emis pe numele bărbatului de 35 de ani un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și cei ai Compartimentului Investigații Criminale – Poliția Municipiului Salonta continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru documentarea întregii eventuale activitățiinfracționale a celui în cauză.