Un bărbat bănuit de contrabandă cu țigări, reținut de polițiști după ce a fost prins în flagrant

753
foto 1 tigarete confiscate-800x412
Foto © IPJ Bihor
 

Joi, 3 octombrie, pe strada Roman Ciorogariu din municipiul Oradea, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Oradea împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au depistat în flagrant delict un bărbat de 49 de ani, din Oradea, în timp ce deținea într-un autoturism, cu care circula în regim de taxi, 9.000 de fire țigarete (450 de pachete de țigarete) nemarcate legal, având aplicate timbre cu inscripții în alfabetul chirilic.

Țigaretele desoperite asupra acestuia au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, prejudiciul fiind estimat la 10.000 de lei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, orădeanul fiind cercetat de polițiștii Serviciului de Investigre a Criminalității Economice sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă, varianta asimilată – colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”.

În urma extinderii cercetărilor și administrării probatoriului în cauză, orădeanul a fost reținut de polițiștii bihoreni, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a bărbatului de 49 de ani.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.