Un bărbat a decedat după ce a adormit cu țigara în mână

3319
 

Duminică, 13 martie, un bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani a decedat în urma unui incendiu, produs, cel mai probabil, din cauza faptului că acesta a adormit cu țigara aprinsă în mână.

 

În jurul orei 15.35, echipajele Detașamentului de Pompieri Marghita au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință din localitatea Iteu Nou, comuna Abram.

În momentul sosirii echipajelor la adresa indicată de apelantul numărului unic 112, incendiul se manifesta violent într-una din cele două încăperi ale casei. Pompierii militari au localizat și lichidat incendiul rapid(în aproximativ 10 minute), însă, din nefericire, în interiorul camerei incendiate au găsit corpul carbonizat al proprietarului.

Cercetările efectuate la fața locului au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de fumat.

Pagubele înregistrate au constat în bunuri aflate în camera cuprinsă de flăcări, o ușă și o fereastră.

În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, soldate cu pierderi de vieţi omeneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor reaminteşte cetăţenilor măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor generate de fumat:

• Nu fumaţi în pat, mai ales când sunteţi obosiţi, când luaţi somnifere sau când aţi consumat alcool. Există riscul să adormiţi cu ţigara aprinsă şi să provocaţi un incendiu.

• Utilizaţi întotdeauna scrumiere grele, care să nu se răstoarne uşor şi care să fie confecţionate din materiale incombustibile;

• Stingeţi ţigara numai în scrumieră. Se recomandă să puneţi puţină apă în aceasta pentru a favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări;

•​Nu goliţi scrumierele în coşurile de hârtie sau în alte locuri în care există materiale combustibile, deoarece acestea se pot aprinde şi provoca un incendiu;

•​Atunci când stingeţi ţigara, asiguraţi-vă că aţi stins-o cu adevărat, pentru că mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor, ziare sau pe orice alt material combustibil, generând un incendiu care poate mistui întreaga locuinţă.

 

Urmărește-ne și pe Google News