19.2 C
Aleşd
joi, 13 iunie 2024
Blue Container Aleșd

Trofeul ”Art Oradea Festival” a fost câștigat de orădeanca Ana Rotar


Centrul de Cultură al Judeţului Bihor prin Şcoala de Arte „Francisc Hubic”, a organizat vineri, 24 Mai, Festivalul-Concurs Naţional de Muzică Uşoară „Art Oradea Festival” – ediţia a VI-a.


Marele premiu, trofeul ”Art Oradea Festival ” a fost câștigat de Ana Rotar în vârstă de 17 ani din Oradea, premiul I la categoria 15-18 ani, a fost câștigat de Briana Magdas de 16 ani, tot din Oradea, iar premiul I la categoria 19-24 de ani, de Maria Andrieș în vârstă 23 de ani din Alba Iulia. Orădencele sunt cursante în anul III la Școala de Arte ”Francisc Hubic” din Oradea, prof. Lăcrimioara Deac.

Pe scena Filarmonicii de Stat din Oradea au performat 15 tineri interpreți din mai multe județe ale țării, împărțiți pe două categorii: 15-18 ani și 19-24 de ani. Aceștia din urmă au fost evaluați de juriul format din managerul Filarmonicii de Stat – D-na Lect. Univ. Dr. Carmen Rus, managerul Centrului de Cultură al Județului Bihor – Prof. Dirijor Liviu Buțiu, absolventa Școlii de Arte ”Francisc Hubic” – Elisabeta Szabo, prof. Marinela Popa, din cadrul Școlii de Arte ”Augustin Bena” din Alba Iulia și prof. Losonczki Andrea, profesor de canto muzică ușoară a Liceului de Muzică ”Kodaly Zoltan” din Debrecen, Ungaria.

”Pentru al șaselea an aducem în orașul nostru prin „Art Oradea Festival” tineri talentați care impre- sionează prin emoțiile pe care ni le transmit. Este un eveniment care adună la un loc atât tinerii in- terpreți cât și genurile muzicale, o acțiune care și-a propus încă de la început să îi susțină, să le evi- dențieze progresele de la un an la altul și de ce nu, să fie o rampă de lansare.” a evindețiat managerul Centrului de Cultură al Județului Bihor, dl. prof. Liviu Buțiu.

În urma concertului oferit de concurenți, pe scenă au urcat și cursanţii Şcolii de Arte „Francisc Hubic” din Oradea (Briana Magdaș, Ana Rotar, Esther Malec, Larisa Fanea, Iuly Sărmășan și Marius Oltean), împreună cu Lăcrimioara Deac, Szabo Elisabeta și ”Naty Loves Monday”, acompaniați de trupa ”Art Band” (Marius Bulzan, Kasa Tamas, Dee Robert, Cătălin Chirilă, Toma Emanuel și Kiss Adam), sub conducerea domnului profesor, Cristian Moldoveanu.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Bihor prin Centrul de Cultură al Județului Bihor – Şcoala de Arte „Francisc Hubic”, în parteneriat cu Filarmonica de Stat Oradea, ImpressMedia, As- toria Grand Hotel, Astoria Restaurant, Florăria Dali și Visit Oradea.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,680FaniÎmi place
1,735CititoriConectați-vă
993CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,610AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI