Trei cetățeni străini, depistaţi la frontiera de vest

167

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Borș, judeţul Bihor, au depistat trei cetăţeni străini, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei. 

În data de 02.08.2020, în jurul orei 13.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borș – I.T.P.F. Oradea au depistat, în zona de responsabilitate, trei persoane care nu vorbeau limba română. 

Acestea au fost depistate la aproximativ 100 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, în timp ce se deplasau pe jos, pe rambleul de cale ferată, spre frontiera cu Ungaria, fiind reţinute şi conduse la sediul Sectorului P.F. Borș, pentru cercetări.

Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt trei cetăţeni din Siria şi au vârste cuprinse între de 25 și 40 de ani. Aceştia au declarat că doreau să ajungă în Germania.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor şase persoane, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.