Traseul Centurii Sânmartin și indicatorii tehnico-economici, aprobați

42
Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor
Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor
 

Consiliul Județean Bihor a aprobat joi, în ședința ordinară, proiecul de hotărâre privind avizarea favorabilă a traseului Centurii Sânmartin. Tot în ședința de astăzi au fost aprobați și indicatorii tehnico-economici pentru realizarea investiției „Drum de legătură între Municipiul Oradea și comuna Sânmarin”. 

 

Șoseaua de centură va avea o lungime de 5,7 kilometri, va porni din strada Iancu de Hunedoara din Oradea și va ocoli atât localitatea Sânmartin, cât și stațiunile Băile 1 Mai și Băile Felix. Proiectul prevede realizarea a două pasaje supraterane și a mai multor girații pentru accesul șoferilor. Centura va avea două benzi de circulație, câte una pe sens, cu o lățime de 3,5 metri fiecare. 

De-a lungul acestei șosele va fi construită o pistă de biciclete, cu o lățime de 2 metri. Suplimentar, pentru a asigura conectarea dintre DN76 și noua șosea de centură, este prevăzut și un drum de legătură de aproximativ 900 de metri lungime, în dreptul girației de la intrarea în localitatea Sânmartin, în catierul numit popular „Cartierul ANL”.  

Potrivit Studiului de Fezabilitate, valoarea totală estimată a investiției este de 220.454.319,03 lei, inclusiv TVA. Finanțarea obiectivului de investiții se va realiza din fonduri externe nerambursabile alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020. Durata de realizare a centurii este de 17 luni, din care 3 luni proiectare și 14 luni execuție. 

Șoseaua va descongestiona traficul din localitatea Sânmartin și stațiunea Băile Felix de traficul intens de pe Drumul Național 76.

 

Urmărește-ne și pe Google News