Transport neconform de deşeuri textile (textile second-hand) identificat în VAMA BORŞ!

216

În seara zilei de 09.06.2021, în urma solicitării lucrătorilor din cadrul Sectorul Poliţiei de Frontieră Borș, a fost identificat un transport de 16290 Kg textile/îmbrăcaminte/încălţăminte la punctul de trecere a frontierei Borş I expediat din Germania către România, transmit comisarii gărzii de mediu Bihor.

„Conform documentelor prezentate si a verificărilor efectuate transportul de textile/îmbrăcăminte/încălţăminte a fost efectuat de către o persoană juridică din România către o persoană juridică din judeţul Cluj. Certificatul de dezinfecţie prezentat avea modificări a datelor înscrise.

Confecţiile prezentau o uzură avansată fiind şi erau amestecate în saci (lenjerie intimă, ciorapi, prosoape, încălţăminte, etc). Drept urmare nu i s-a permis intrarea în ţară, fiind dat în consemn la punctele de trecere a frontierelor.

Astfel atragem atenţia persoanelor juridice care achiziţionează din afara României textile de tip second hand să prezinte un Certificat de Dezinfecţie conform şi Certificat de calitate/conformitate prin care rezultă că aceste articole pot fi reutilizate!”, se arată în comunicatul gărzi de mediu Bihor.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.