Toate târgurile de animale din județul Bihor se închid pe o perioadă nedeterminată

283
Pesta Porcina Africana -800x444

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Animalelor a anunţat miercuri suspendarea pe o perioadă nedeterminată a tuturor târgurilor de animale autorizate sanitar veterinar de pe teritoriul României.

„Având în vedere evoluția și extinderea pestei porcine africane pe teritoriul României și a necesității aplicării unor restricții asupra mișcării animalelor din specii susceptibile”, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Animalelor a dispus de urgență suspendarea pe o perioadă nedeterminată a tuturor târgurilor de animale autorizate sanitar veterinar de pe teritoriul ţării. Ca atare, „începând de azi, 11 iulie 2018, toate târgurile de animale din județul Bihor se închid pe o perioadă nedeterminată”, se arată în comunicatul Prefecturii.

În județul Bihor s-a confirmat prezența virusului Pestei Porcine Africane la porcii dintr-o gospodărie din localitatea Crestur. Pentru a preveni răspândirea bolii, au fost sacrificați porcii bolnavi și cei care au fost în contact cu aceștia și s-a realizat ecarisarea cadavrelor. Totodată, au fost recoltate probe pentru examene de laborator de la animalele moarte și sacrificate (57 de capete).