Toate şcolile din Bihor încep cursurile în scenariul 1. Mai puțin de jumătate dintre profesorii bihoreni s-au vaccinat

996
 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU), a aprobat în cadrul ședinței de astăzi, 10 septembrie, în contextul începerii noului an școlar, scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar pentru intervalul 13 – 19 septembrie de la nivelul județului Bihor.

 

Conform Hotărârii CJSU nr. 57 /2021 adoptate astăzi, toate cele 714 unități de învățământ din județul Bihor vor începe anul școlar în scenariul 1, respectiv cu prezența fizică în clasă.

Tot în contextul începerii anului școlar, festivitățile de deschidere vor fi organizate doar în exterior, cu purtarea obligatorie a măștii de protecție și fără ca durata acestora să depășească 1,5 ore.

„Începerea anului școlar va fi marcată prin ceremonii cu o durată de maximum o ora si jumatate. Se recomandă organizarea lor în spații exterioare iar purtarea măștii este obligatorie”, a anunțat, vineri, într-o conferință de presă, inspectorul școlar general Horea Abrudan.

Inspectorul şcolar general Horea Abrudan a precizat că a distribuit unităţilor de învăţământ măşti şi dezinfectanţi, iar numeroase tablete sunt pregătite pentru a fi împărţite elevilor, dacă vor învăţa online şi nu vor avea dispozitivele necesare.

În județul Bihor, 46 % din profesori sunt vaccinati cu schema completa, a mai spus Horea Abrudan.

Precizăm că, în conformitate cu Ordinul comun al Ministerului Educației nr. 5.196/2021 și al Ministerului Sănătățiinr. 1.756/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică, scenariile de funcționare ale unităților de învățământ sunt următoarele:

Scenariul 1

La o incidență mai mică de 6 cazuri la mia de locuitori, activitatea în unitățile de învățământ se desfășoară cu prezența fizică, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;

Scenariul 2

La o incidență mai mare de 6 cazuri la mia de locuitori, modalitatea de desfășurare a activității va fi propusă de Consiliulde Administrație al fiecări unități de învățământ și poate fi

a. cu prezență fizică;

b. în sistem on-line, cu excepția elevilor din învățământul special.

Hotărârea CJSU va fi actualizată după fiecare vacanță școlară, înainte de reluarea cursurilor sau ori de câte ori este nevoie, pe baza scenariilor actualizate în funcție de evoluția epidemiologică și pe baza criteriului privind rata incidenței cumulate la nivelul fiecărei localități, respectiv numărul total de cazuri noi în ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

 

Urmărește-ne și pe Google News