TIR cu cauciucuri folosite oprit la Vama Borș 

120

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș I alături de comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Bihor nu au permis intrarea în ţară a unui automarfar încărcat cu 12.800 kilograme de deșeuri constând în cauciucuri uzate, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale.

 

În ziua de 21.05.2022, poliţiştii de frontieră bihoreni au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar condus de către un cetăţean român. Acesta transporta, conform documentelor prezentate, cauciucuri uzate, de la o societate comercială din Austria pentru  o firmă din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii Naționale de Mediu- Comisariatul Județean Bihor.

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 12.800 kilograme de deșeuri, constând în cauciucuri uzate, dar pentru care șoferul nu a prezentat documentația prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru acest mijloc de transport, deşeurile fiind expediate societăţii expeditoare.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.