Tineri reținuți după ce au bătut doi bărbați în propria locuință

1233
Reținut de politie
Foto caratcter ilustrativ
Doi tineri bănuiți că ar fi tâlhărit doi bărbați, identificați cu operativitate și reținuți de polițiștii orădeni.

Miercuri, 6 ianuarie, la ora 03.30, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea au fost sesizați, în mod direct, că doi bărbați au fost victimele unei infracțiuni de tâlhărie, care s-a produs pe strada Corneliu Baba din municipiul Oradea, în cursul aceleiași nopți, în jurul orei 01.30.

În urma investigaţiilor şi cercetărilor efectuate, polițiștii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei au identificat cu operativitate persoanele bănuite de comiterea faptei ca fiind un tânăr de 24 de ani și un altul de 26 de ani, ambii din comuna Cherechiu, județul Bihor. Aceștia au fost depistați la scurt timp de la sesizare, de polițiștii orădeni, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Postului de Poliţie Diosig şi ai celor de la Postul de Poliţie Cherechiu, tânărul de 24 de ani fiind găsit pe raza localității Diosig, iar cel de 26 de ani pe razalocalității Cheșereu.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei îi bănuiesc pe cei doi tineri că, la 6 ianuarie a.c., în jurul orei 01.30, în timp ce un bărbat de 57 de ani, din Oradea și un altul de 57 de ani, din comunaBrusturi, județul Bihor, se aflau într-o locuinţă improvizată de pe strada Corneliu Baba, situată pe malul stâng al Crişului Repede, între localităţile Oradea şi Sântandrei, ar fi pătruns în locuinţa respectivă, pe uşa lăsată neîncuiată şi i-ar fi deposedatpe cei doi bărbați, prin violență, de două telefoane mobile, un radio, 90 de lei şi un pachet de țigări, provocându-le un prejudiciu total în valoare de 700 de lei.

În urma agresiunii, orădeanul de 57 de ani a suferit leziuni care necesită pentru vindecare 7 – 8 zile de îngrijiri medicale, iar bărbatul din comuna Brusturi necesită 2 – 3 zile de îngrijiri medicale pentru vindecarea leziunilor suferite.

Prejudiciul a fost recuperat parțial de polițiștii orădeni de la cei doi tineri bănuiți de comiterea faptei.

În urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei i-au reținut pe cei doi tineri din comuna Cherechiu, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Joi, 7 ianuarie, cei doi vor fi prezentați de polițiștii orădeni la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul se va adresa Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celorîn cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.