Țeapă de 45.000 de euro dată de un samsar de maşini. După încasarea banilor nu mai livra autovehiculele promise

1497
Piața mașini Oradea
Foto generic ©️ ebihoreanul.ro

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în executare 2 mandate de aducere, emise pe numele unui bărbat și a unui tânăr, ambii din municipiul Oradea, bănuiți de comiterea infracțiunilor de înșelăciune, respectiv distrugere prin incendiere.

Astfel, polițiștii îl bănuiesc pe un bărbat de 45 de ani, din Oradea, de comiterea, în concurs, a 5 fapte de înșelăciune cu autovehicule.

Acesta este bănuit că, în perioada 2019 – martie a.c., ar fi promis mai multor persoane din Oradea că, în schimbul unor sume de bani, le va aduce și livra autoturisme second – hand, importate din Germania.

În acest context, bărbatul ar fi solicitat diferite sume de bani în contul promisiunilor de livrare a autovehiculelor. După încasarea banilor, acesta nu ar mai fi livrat autovehiculele promise, iar banii încasați au fost folosiți de acesta în interes persoanl, fără a fi restituiți păgubiților.

Potrivit poliţiştilor, prejudiciul total cauzat astfel este de 45.000 de euro, din care au fost recuperați, până în prezent, 8.700 de euro.

În prezent, cel în cauză se află în curs de judecare la Judecătoria Oradea pentru alte 3 fapte similare, comise în perioada 2017 – 2019, în care polițiștii bihoreni au finalizat cercetările.

Polițiștii Compartimentului Trafic și Furturi de Autovehicule din cadrul Serviciului de Investigații Criminale continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Totodată, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale îl bănuiesc pe un tânăr de 23 de ani, din municipiul Oradea, de comiterea infracțiunii de distrugere prin incendiere a unui autovehicul.

Astfel, acesta este bănuit că, în noaptea de 13 februarie 2020, la ora 00.21, având capul acoperit cu o glugă, ar fi aruncat o substanță inflamabilă (combustibil), dintr-un recipient pe  care îl avea asupra sa, pe parbrizul și pe capota unui autoturism garat în parcarea de la subsolul unui bloc de locuințe din Oradea și ar fi aprins cu o brichetă generând astfel un incendiu care a distrus partea din față a autoturismului și tavanul parcării subterane.

Prejudiciul total cauzat astfel este de 6.000 de euro.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.