Târgul de Crăciun din Oradea se va închide pe 26 decembrie

271

Evenimentele publice din 2021 au fost organizate diferit datorită pandemiei de COVID 19 și a legilor naționale care au stabilit regulile de organizare a acestora. Ediția din acest an a Târgului de Crăciun nu a făcut excepție. 

„Am considerat obligatoriu ca la fiecare eveniment organizat de Visit Oradea respectarea legilor aplicabile evenimentelor publice să fie respectate fără abatere, chiar dacă acest lucru a creat nemulțumiri în rândul unui segment al publicului nostru. 

Datorită contextului legislativ mai permisiv pentru seara de Revelion și deciziei Primăriei Oradea de a organiza un foc de artificii, dorim să anunțăm închiderea Târgului de Crăciun în data de 26 decembrie, ora 22:00 și nu în 3 ianuarie 2021 cum era inițial prevăzut. Am luat această decizie pentru a putea elibera Piața Unirii până în data de 31 decembrie, permițând accesul tuturor persoanelor în Piața Unirii la focul de artificii, indiferent că dețin sau nu un certificat verde.

După o pauză de un an reluăm tradiția organizării focului de artificii în centrul orașului. Deși participarea este permisă tuturor, purtarea măștii, chiar și în aer liber, rămâne obligatorie. Programul din 31 decembrie va debuta la ora 23:00 cu muzică și o transmisie live pe ecranul din Piața Unirii spre bucuria celor prezenți în piață. La ora 24:00 va începe focul de artificii care va dura 8 minute, foc care va fi transmis din drona pe ecranul din Piața Unirii și live pe pagina de Facebook a Visit Oradea și Primăriei Oradea. Evenimentul nu va conține concerte live sau montarea unei scene, principala atracție fiind focul de artificii. Acesta din urmă va fi lansat dinspre Statuia Mihai Eminescu, Malul Crișului Repede din zona parcării subterane. 

Costurile pentru focul de artificii, asigurarea tehnicii necesare pentru desfășurarea evenimentului se ridică la 70.000 lei + TVA”, se arată într-un comnicat al Visit Oradea.  

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.