Tânără din R. Moldova cu documentul de identitate al altei persoane, depistată de poliţiştii de frontieră din Vama Borș

144

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au depistat o tânără din R. Moldova, în vârstă de 23 de ani, intrată legal în ţară, care a încercat să treacă frontiera folosind un document de călătorie ce aparţinea altei persoane.

În data de 06.02.2020, în jurul orei 01.10, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, călătorind ca pasageră într-un microbuz înmatriculat în România, o persoană de sex feminin. La controlul de frontieră, aceasta a prezentat o carte de identitate eliberată de autoritățile din România.

Procedând la verificarea documentului de călătorie, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care tânăra a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că tânăra este cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 23 de ani şi a intrat legal în România în baza paşaportului personal valabil.

Cu privire la cele constatate, tânăra a declarat că a obţinut cartea de identitate românească de la o persoană necunoscută din România, contra sumei de 30 de euro. Intenționa să ajungă în Italia și a recurs la această metodă deoarece avea permisul de ședere italian expirat.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.