Tânăr din Tunisia cu documente false, depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Episcopia Bihor

158

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Episcopia Bihor au depistat un tânăr din Tunisia, în vârstă de 21 de ani, solicitant de azil în țara noastră, care a încercat să treacă frontiera folosindu-se de documente de călătorie false.

 

În data de 30.01.2020, în jurul orei 10.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Episcopia Bihor s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, călătorind într-un tren internaţional care circulă pe ruta Cluj-Napoca – Viena,o persoană de sex masculin. La controlul de frontieră, aceasta a prezentat o carte de identitate și un permis de conducere, ambele având însemnele autorităților din Franța.

Deoarece documentele nu îndeplineau condițiile de formă și fond ale unor documente autentice, polițiștii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză și conducerii acesteia la sediul instituției pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că tânărul este cetăţean tunisian, în vârstă de 21 de ani, solicitant de azil în țara noastră. Acesta a declarat că a obținut documentele de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaște, contra sumei de 700 euro și că a recurs la această metodă deoarece intenționa să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetărisub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea şi fals material în înscrisuri oficiale, urmând ca, la finalizare, să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.