Tânăr de 22 de ani prins drogat la volan 

1032
Test antidrog poliția
Foto caracter ilustrativ

Dosar penal pe numele unui tânăr de 22 de ani, este cercetat penal după ce a fost prins că a urcat drogat la volan.

 

Potrivit polițiștilor, vineri, 8 aprilie, la ora 11.30, pe strada Făcliei din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un tânăr de  22 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, existând suspiciunea că s-ar fi aflat sub influența unor substanțe psihoactive.

Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor cu efect psihoactiv.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

De asemenea în perioada 8 – 10 aprilie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 363 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 136.030 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 41 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute cinci certificate de înmatriculare și au fost constatate șapte tamponări.

121 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 123 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, nouă sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, patru sancțiuni au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip ”mâini libere”, doi conducători auto au fost sancționați pentru lipsa I.T.P., au fost sancționate cinci depășiri neregulamentare, iar 99 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.