Sute de vitezomani, sancționați în weekend

352
pistol radar
Foto caracter ilustrativ

224 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, la sfârșit de săptămână. Mai mult de jumătate dintre cei sancționați (134) au depășit limitele legale de viteză.

În perioada 8 – 10 ianuarie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză. 

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 224 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 77.380 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 12permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute patrucertificate de înmatriculare, au fost constatate opt tamponări și patru infracțiuni.  

134 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 23 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, șase pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, trei sancțiuni au fos aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționate trei depășiri neregulamentare, au fost sancționați doi bicicliști, doi căruțași, două sancțiuni au fost aplicate pentru lipsa ITP, iar 49 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere. 

Astfel, sâmbătă, 9 ianuarie a.c., la ora 16.15, pe strada Matei Corvin din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un bărbat de 37 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 118 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 de km/h.

De asemenea, duminică, 10 ianuarie a.c., la ora 16.50, în localitatea bihoreană Fegernicul Nou, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene – Serviciul Rutier au depistat în trafic un bărbat de 50 de ani, din Sălard, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 105 km/h, înregistrată radar.

Conducătorii auto care au depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 de km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile. 

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.