Sute de parfumuri posibil contrafăcute, confiscate de poliţişti

366
Parfumuri contrafăcute
Foto ©️ IPJ Bihor

Aproape 600 de produse de parfumerie, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 15.000 de lei, confiscate de poliţiştii de investigare a criminalității economice bihoreni, de la o societate comercială.

La sfârșit de săptămână, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au acționat pentru prevenirea, combaterea şi constatarea încălcărilor Legii nr.84 din 15 aprilie 1998, privind mărcile şi indicaţiile geografice.

Astfel, în urma unui control efectuat la punctul de lucru al unei societăți comerciale din municipiul Oradea, polițiștii de investigare a criminalității economice au descoperit, expuse spre comercializare în incinta spațiului comercial, diverse articole de parfumerie, de diferite modele și gramaje, purtând însemnele și inscripțiile a 10 mărci consacrate, susceptibile a fi contrafăcute. 

În urma verificărilor amănunțite, au fost identificate 596 de astfel de articole de parfumerie, în valoare totală de peste 15.000 de lei. Produsele respective erau inscripționate cu diferite însemne și inscripții similare mărcilor înregistrate, care ar putea induce sau produce confuzie în rândul clienților.

Produsele au fost indisponibilizate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi expertizate în vederea stabilirii caracterului de originalitate, precum și pentru stabilirea prejudiciului total cauzat titularilor de drepturi.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.