5.3 C
Aleşd
vineri, 1 decembrie 2023
 

Sute de elevi au vizitat expoziția „Centenarul Constituției României Mari” în cadrul programului „Școala Altfel”

Sute de elevi din unitățile de învățământ orădene, și nu numai, au ales în cadrul programului „Școala Altfel” să viziteze Expoziția „Centenarul Constituției României Mari 1923 – 2023” din sala festivă a Primăriei Oradea, alături de biroul primarului și Turnul Primăriei.

- Publicitate -

Interesul pentru această expoziție este mare, peste 100 de copii trecând zilnic pragul primăriei. Astăzi, 24 noiembrie, ne-au vizitat elevii de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”, Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” și Liceul Teoretic „Ady Endre”.

Adaptând informațiile prezentate pe categorii de vârstă, directorul Fundației de Protejare a Monumentelor Istorice (Oradea Heritage), Angela Lupșea, a prezentat elevilor, într-un cadru interactiv și captivant, reperele istorice ale Constituției României Mari, detalii despre construcția primăriei și elementele de arhitectură ale monumentului istoric, realizând împreună cu vizitatorii o fascinantă întoarcere în timp.

„Ne bucură interesul arătat de unitățile de învățământ față de expoziția inedită pe care o găzduim. Acesta se vede și în interacțiunea deosebită pe care o avem cu elevii, ce vin spre noi cu propriile întrebări și curiozități. Primăria Oradea găzduiește o lecție de istorie într-un cadru încărcat de istorie, instituția funcționând în acestă clădire încă din anul 1904. Totodată, ne onorează și curiozitatea arătată de școlile din județ, până acum anunțându-și prezența cele din Husasău de Criș, Oșorhei, Sălard”, a precizat Angela Lupșea.

Vizitatorii, elevi și studenți, precum și iubitori de istorie și arhitectură, sunt așteptați până la data de 5 noiembrie să se bucure de această frumoasă expoziție.

Vizitarea se va face pe bază de programare prealabilă la numărul de tel. 0731.212.284 – persoană de contact Matei Camelia.

Biroul primarului va putea fi vizitat doar în zilele de sâmbătă și duminică. Vizitele ghidate sunt  gratuite și se realizează în intervalul orar 12:00 – 18:00. Tururile vor porni la ore fixe, cu grupuri de maximum 20 de persoane.

Expoziția „Centenarul Constituției României Mari 1923 – 2023″ face parte din colecția Muzeului Național Cotroceni (MNC), ce poartă pe prima pagină semnăturile olografe ale membrilor guvernului liberal condus de Ion I.C. Brătianu, în calitate de președinte al Consiliului de Miniștri, alături de semnăturile președinților Adunării Deputaților şi Senatului, precum şi cele ale raportorilor celor două Corpuri Legiuitoare. Expoziția poate fi vizitată în Sala Mare a Primăriei Oradea, aflată la etajul 1.

Programul de vizitare a expoziției

Miercuri, 25 octombrie – între 10 – 12

Joi, 26 octombrie – între 10 – 12

Vineri, 27 octombrie – între 10 – 16

Sâmbătă, 28 octombrie – între orele 12 – 18, program cu ghidaj la ore fixe – turul cuprinde și biroul primarului

Duminică, 29 octombrie – între orele 12 – 18, program cu ghidaj la ore fixe – turul cuprinde și biroul primarului

Luni, 30 octombrie – între 10 – 16

Marți, 31 octombrie – între 10 – 16

Miercuri, 1 noiembrie – între 10 – 16

Joi, 2 noiembrie – între 10 – 16

Vineri, 3 noiembrie – între 10 – 16

Sâmbătă, 4 noiembrie – între orele 12-18 – program cu ghidaj la ore fixe – turul cuprinde și biroul primarului

Duminică, 5 noiembrie – între orele 12-18 – program cu ghidaj la ore fixe – turul cuprinde și biroul primarului.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,462FaniÎmi place
1,747CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI